Derfor skal du tage stress seriøst

Derfor skal du tage stress seriøst er en artikelserie, hvor du får indblik i en hverdag, der er præget af stress i alvorlig grad og de store udfordringer det giver. De korte beretninger kommer fra min veninde Lone, der har netop haft 10 års jubilæum – desværre som førtidspensionist på grund af stress.

Del 3 – Derfor skal du tage stress seriøst

Stress og indkøb

Det der med indkøb går rigtig tit galt. Også selvom jeg på forhånd har lavet en meget udførlig ugeplan og madplan og indkøbsliste. Selvom en vare står på listen er det på ingen måde ensbetydende med at jeg får det købt. Jeg kan sagtens stå og dobbelttjekke listen og sige:
Mælk – tjek
Rugbrød –tjek
imens jeg kigger ned i kurven. OGSÅ selvom der ikke er skyggen af rugbrød og mælk blandt mine varer!

Andre gange kommer jeg i tanke om, at jeg da skulle huske at købe tandpasta, og er så vældig stolt over at huske det, selvom det ikke står på min liste. Og så køber jeg tandpasta. Når jeg kommer hjem opdager jeg, at jeg også huskede at købe tandpasta sidste gang. Og gangen før. Og SÅ er der dælme tandpasta!

Værst er det, når jeg står i butikken og  pludselig opdager at jeg kun har fået skrevet indkøbsliste til nogle af ugens dage, eller  at jeg placeret mig midt imellem to ideer til aftensmad – uden at have truffet en beslutning.
Så tåger jeg rundt i butikken på må og få og forsøger at træffe en beslutning og planlægge undervejs. Det er en umulig opgave for mig. Der kan snildt gå en halv time med at gå og løfte spegepølse, vaniljesukker og affaldsposer i et forsøg på at ligne en voksen, der køber ind. Jeg bliver først reddet ud af de situationer, når det lykkes for mig at give op og går hjem og forsøger igen senere.

—–

Kender du også til at det kan være svært at træffe en beslutning her og nu? Og nej, det er ikke nødvendigvis et tegn på stress. Men når stressniveauet er højt er oveblikket og oplevelsen af at “have styr på tingene” påvirket. Processen med at analysere en situation, overskue flere ting på en gang og dernæst træffe en besluting kan virke helt uoverkommelig og uoverskulige.

Derfor skal du tage stress seriøst – læs del 1 her

Tag stress seriøst – læs del 2 her

 

Få et opkald af Charlotte Brag, eller ring på 2180 9898

15 + 1 =

Ramt af stress?

Eller frygter du at blive ramt af stress igen?
Få hjælp til at finde livsglæden og livskraften igen.

%d bloggers like this: