Er du stresset?
Mister du forbindelsen til dig selv?

 

Jeg har netop lagt røret på efter en samtale med min veninde. ”Jeg er stresset, siger hun. Jeg har været sygemeldt med stress de sidste 2 uger. Det har været længe undervejs og jeg har kunne mærke det allerede fra før sommerferien”, fortalte hun.

Hun fortsatte:

”Jeg er stresset, fordi jeg føler mig forkert og anderledes på mit arbejde. Jeg føler ikke at jeg passer ind.

Jeg har fortalt min chef, at det ikke er opgaverne, men rammerne. Jeg elsker at undervise og at have med mennesker at gøre. Jeg har gået til psykolog flere gange og det første hun spurgte om, var om jeg var sikker på, at jeg skulle arbejde med mennesker? Det er der så mange, der siger til mig og jeg bliver altså ret irriteret. Ja, jeg er da træt, når jeg har undervist i 3 timer, men jeg er ikke drænet. Jeg bliver bare i tvivl, når der er så mange, der siger det.
Jeg ved, at jeg er god til at arbejde med mennesker. Der kan jeg bare være mig selv.”

Og lige dér! Præcis dér tog samtalen en vigtig drejning og jeg stillede hende det her her spørgsmål:.

”Hvornår er det så på dit arbejde, du ikke kan være dig selv og føler dig forkert?”

”Øh..??” der blev stille et øjeblik! I eftertænksomt tonefald, sagde hun:

”Det er, når jeg er sammen med mine kolleger. Det dræner mig. De er ekstroverte. De tonser bare der ud af. Jeg er introvert. Og jeg kan ikke leve op til det der. Også føler jeg mig forkert. Jeg bliver bragt ud af balance og mister roen. Jeg er jo også særlig sensitiv og når jeg prøver at leve op til de idealer, som de andre står for så……. ”

Igen skete der noget vigtigt i samtalen. Vi mistede nemlig telefonforbindelsen!!
Jeg ringede op igen og spurgte: Hvad er det du mister forbindelsen til?

 

”Det er jo til mig selv! Jeg er stresset fordi, jeg prøver at leve op til nogle idealer, der slet ikke er mig.”

Erkendelsen af, at min veninde var alt for god til at tilpasse sig og dermed mistede forbindelsen til sig selv, hjalp hende videre.
2 dage efter vores samtale fik jeg en besked, hvor der stod, at hun i morges var vågnet, og for første gang i lang tid følte sig glad og havde energi og lyst til at stå op.

Nogle gange har vi brug for en lille smule hjælp til at komme videre.

Find indre ro og få livsglæden igen

 

 

%d bloggers like this: