Er det muligt, at leve det lette liv?

 

Jeg har opdaget, at livet kan være let. Faktisk er det flere år siden at jeg opdagede det. Og den opdagelse skræmte mig. Så jeg droppede det, det der lette liv.

Det ku’ ikke passe at det kunne være let. Det var som om det slet ikke var tilladt for mig, at tingene kom til mig, at tingene lykkes, at jeg var glad og tilfreds. Single, kvinde uden børn. På ingen måde perfekt! Altså helt ved siden af det ”officielle lykkelige billede”. I hvert fald det billede jeg troede jeg skulle leve op til. (Måske kan du  også kende dig selv i DR’s serie “De perfekte piger”)

Så for at leve op til, at det ikke kunne være sandt, begyndte jeg at sabortere mig selv. Det kan jeg se i tilbageblik.

Jeg begyndte at tænke. Bekymre mig. Spekulere. Gruble. Særligt bekymrede jeg mig om, jeg var god nok. Ofte ubevidst, men når jeg skulle sove, dukkede de op. Tankerne. Flere og flere og blev til tankemylder. Uden ende, uden søvn.

Det var ikke det lette liv!

Det var det svære liv. Det liv hvor jeg prøvede at regne alt ud. At vide på forhånd, hvordan tingene ville gå. Jeg var aldrig helt tilstede. Altid videre i tankerne for at have styr på… ja styr på hvad. Fremtiden. Ja, det var det jeg troede. Det var det tankerne gik i ring omkring. Også lige en portion (en stor portion!!) selvkritiske tanker, fordi jeg udmærket vidste, at jeg ikke kunne regne alt ud uanset hvor meget jeg bekymrede mig.

Men så lærte jeg at stoppe mine bekymringer, lærte ikke at starte tankemyldret. Og lærte, at fraværet af tanker ikke var tomhed, ikke var overfladiskhed, ikke var mangel på indsigt og dybde. Men tværtimod var det fred. Fred og indre ro. Det var frihed. Og sikke en frihed.

Nu er jeg tilbage hvor livet er let. Hvor glæden er tilstede hver morgen jeg står op. Jeg stikker mig selv et smil og er nu igen overbevist om, at dagen bliver god og at jeg har evnerne og tager handling på det, der nødvendigt at handle på lige nu og her.

Jeg har slukket for bekymringerne. Lagt tankemyldret og søvnløsheden fra mig. (Lær det selv her)
I starten havde jeg også svært ved at tro på det. Men hov, jeg har jo de redskaber der virkede engang. Og jeg har ændret de overbevisninger, der holdt mig fast i, at livet skulle være svært og at jeg skulle knokle for at være god nok og bevise, at jeg var noget værd. Det er fortid nu! Det er væk!

Overbevisningerne er væk, erkendt og ændret og sat i glas og ramme i mit indre museum. Bare så jeg ved, de var der engang. Og at de ikke længere har en betydning. De er en erfaring, ikke en af de sjove og livgivende, men trods alt en erfaring, om livet, om mig, mine reaktioner og ikke mindst, hvordan jeg ændrede min tilstand og bevidsthed til, at livet er let, sjovt og givende.

Og det er muligt at leve det lette liv, når jeg lever det efter mit hjerte, efter min indre stemme. Så ved jeg hvad jeg vil, hvad jeg ønsker mig – og jeg ved hvad der skal til for at skabe det. Så er det faktisk bare at ta’ et trin ad gangen.

Det er mine tanker, der er afgørende for, at jeg lever det lette liv. Min åbenhed, min fleksibilitet, min evne til at ændre plan, se på de erfaringer jeg har gjort, tage bestik af dem og om nødvendigt sætte en ny retning. En retning, der er rigtig for mig og giver mig det jeg drømmer om. Og det jeg drømmer om er frihed. For friheden giver mig glæde, Glæde som jeg deler ud af til dem, der er tæt på mig; dem jeg elsker og til dem jeg møder på min vej.

For mig er glæden en kærlighedserklæring til livet!

Derfor gør jeg hver dag noget som jeg elsker, for at hylde livet.
Mit eget og andres og livet generelt. Når jeg udtrykker glæden, udtrykker jeg kærlighed til livet. Og kærligheden er den ultimativt højeste værdi og frekvens. En frekvens, der udvider, skaber, helbreder. En ekspanderende kraft. Den kraft, der binder os alle sammen sammen. Kærligheden. Til dig selv, til andre, til livet. Til kærligheden.

 

 

Dyt, dyt skal vi byt?

Du får min e-bog og jeg får din mailadresse.
Fremover modtager du tips og tilbud, der hjælper dig til at styre udenom stress og bekymringer og skabe en hverdag med glæde og overskud.

Find din indre ro. Fundamentet for den du er.

Jeg blev ramt af panik

Kender du følelsen af panik? Den der følelse af ”Åh nej, det her det når jeg aldrig”. Jeg blev ramt af panik i går. Jeg havde fået planlagt min mandag alt for ambitiøst. 2 skønne kunder til clairvoyance og coaching. 1 stk transport af knæskaderamt kæreste til lægen, 1...

Er stress og indre uro det samme?

Er stress og indre uro det samme?   Nej, lad mig slå det fast med samme. Stress og indre uro er ikke nødvendigvis det samme. Men de kan glide sammen og indre uro er et signal fra din krop du skal lytte til at tage seriøst. Hvordan kender du forskel på stress og indre...

Stress nedsmeltning

Derfor skal du tage stress seriøst Her er 4. del af min artikelserie, der bygger på beretninger fra min veninde, der er førtidspensionist på grund af stress. Hun beskriver, hvordan hendes hverdag og helt almindelige hverdagsaktiviteter kræver enorme ressourcer af...

Tag stress seriøst

Derfor skal du tage stress seriøst Derfor skal du tage stress seriøst er en artikelserie, hvor du får indblik i en hverdag, der er præget af stress i alvorlig grad og de store udfordringer det giver. De korte beretninger kommer fra min veninde Lone, der har netop haft...

Derfor skal du tage stress seriøst

Derfor skal du tage stress seriøst - del 2 Derfor skal du tage stress seriøst er en artikelserie baseret på min veninde Lones hverdag med stress og en udbrændt hjerne. Lone har skrevet  ”10 uskarpe beretninger” som hun selv kalder dem. Hun har skrevet dem for at gøre...

Derfor skal du tage stress seriøst

Derfor skal du tage stress seriøst Derfor skal du tage stress seriøst er en artikelserie baseret på min veninde Lones hverdag med stress og en udbrændt hjerne. Lone er sjov og glad og fantastisk dejlig at være i selskab med og hun har netop haft 10 års jubilæum – som...

Sygemeldt med stress?

Når du bliver sygemeldt med stress, er det klassisk at få at vide, at du skal gå hjem og tage det med ro. Men at tage det med ro, er noget at det sværeste, når du er sygemeldt med stress. Ofte ved den stressramte slet ikke, hvordan hun/han skal finde ro. Jeg hører...

Er jeg stresset?

Er du stresset? Mister du forbindelsen til dig selv?   Jeg har netop lagt røret på efter en samtale med min veninde. ”Jeg er stresset, siger hun. Jeg har været sygemeldt med stress de sidste 2 uger. Det har været længe undervejs og jeg har kunne mærke det allerede fra...

Sådan bevarer du din indre ro

Jeg har øvet mig. Øvet mig i, hvordan jeg kunne bevare min indre ro og glæde. I dag får du et tip der hjælper dig til at bevare din indre ro. Det er enkelt, nemt og kan bruges i enhver situation. Det har jeg gjort. Og det har mange af mine kunder gjort. Med stort...

Er jeg sensitiv?

Er jeg sensitiv? ”Er du særlig sensitiv?” spurgte en af mine veninder mig for nogle år siden. "Øh.. hva’? ” Hun fortsatte: ”Jeg har fundet ud af, at jeg er særlig sensitiv. Og jeg tror også, at du er særlig sensitiv”. "Er jeg sensitiv, siger du?" Noget i mig slog...

Indre ro og balance

Indre ro og balance "Hjælp...!! Jeg anede ikke hvordan jeg skulle gøre det. Finde den der indre ro. Og balance? Det anede jeg ikke, hvad var.” Min hverdag var hektisk, stresset og kun i glimt oplevede jeg glæde, tilfredsheden, indre ro og balance. Jeg drønede afsted....

Sådan giver du slip på bekymringerne

Sådan giver du slip på dine bekymringer. Her er en praktisk og nem øvelse, der hjælper dig med at slippe bekymringer og rydde op i dit hoved. Øvelsen giver dig ro og er også god hvis har problemer med at falde i søvn.
Øvelsen hedder bekymringskrukken og du udfører den, når du har behov for det.

Positive tanker forebygger stress

Positive tanker forebygger stress og er et redskab til at træne dine mentale ressourcer. Du bestemmer selv hvad du tænker... og derfor også om du har positive tanker eller negative tanker. Så hvorfor ikke lære at tænke positive tanker? Jeg siger ikke, at positive...

Er jeg egoistisk?

Er jeg en egoistisk kælling? Ordene kommer fra Trine, der netop har fortalt mig sin historie. En historie om hvordan hun følte sig utaknemmelig, egoistisk, rastløs, frustreret og hvordan hun konstant slog sig selv i hovedet med, at hun burde og skulle og kunne jo også...

Hvad er stress og udbrændthed?

Hvad er stress og udbrændthed? Stress og udbrændthed er tilstande der opstår, når du har kørt på for længe, for hårdt, i for højt tempo uden at give dig tid til pauser og restitution. Altså, når du har presset dig selv mentalt og fysisk i for lang tid kan du risikere...

Misundelse

Sig farvel til misundelse Jeg kender desværre misundelse fra mig selv og jeg møder den da også jævnligt sammen med mine kunder. Misundelse er rigtig god til at lægge et pres på os. Så her føler en lille historie om misundelse: "Der var hun igen. Lange ben. Langt lyst...

5 fordele ved at være perfektionist

5 fordele ved at være perfektionist Findes der overhovedet fordele ved at være perfektionist? Camilla er en kvinde på 38 år, som dukkede op hos mig for at blive coachet. Hun fortalte, at hun længe havde gået med  en følelse af utilfredshed, en følelse af hun konstant...

5 ulemper ved at være perfektionist

  Under mit forløb med Camilla, (som du kan læse om her) fandt vi også frem til disse 5 ulemper ved at være perfektionist   Ulempe 1: Sindssygt bange for ikke at være god nok. Ulempe 2: Svært ved at være tilstede i nuet. Ulempe 3: Bange for at blive afsløret i ikke at...

Sæt din perfektionist på lydløs

Sæt din perfektionist på lydløs Så er den her! Juleferien! Ferien som du har set frem til. Nu kan du endelig slappe af, sætte dig ned og bare være dig. Mmm....! Ingen arbejde, ingen deadlines, ingen stressede kolleger, projektledere eller chefer. Ingen indre...

Manglende energi

  Manglende energi? Kender du det?  Manglende energi? Tanken er bare tom. Motivation, glæde og overskud er væk? Kroppen føles tung og træt og hovedet kan knap overskue, hvordan du skal komme gennem dagen. Fra november til februar føles det som om, at det er mørkt hele...

Stress – fra killer til booster

Stress - fra killer til booster Stress er en tilstand, der langsomt sniger sig ind på dig og stjæler din energi og din motivation. Stress laver huller i din hukommelse og den dræner din krop for livsvigtige vitaminer og mineraler. Heldigvis kan du gøre noget I dette...

Giv din hverdag et rytme-tjek

Det summer af sommer…. Ja, det håber jeg da virkelig, at det gør lige om lidt. Lige nu er det regnens trommen på carportens tag, der dominerer. Men det Sct. Hans i morgen og lyset fylder sommeren både dag og nat. Der er masser af energi, lys...

Den sikre vej til stress

Jeg undrer mig over at vi ikke siger stop. Hvad er det, der får os til at fortsætte med at drive rovdrift på vores krop og sind og får os til at fortsætte ud over kanten med stress? Jeg har hørt så mange sige, at de i virkeligheden godt vidste, at den var gal, at de...

Træt af mindfulness

Jeg er altså lidt træt af mindfulness Uha…! Jeg ved det er forkert og faktisk også næsten forbudt at sige det højt. Men suk hvor bliver jeg træt når jeg endnu en gang ser en annonce for de mirakler mindfulness kan udføre for dig. For øjeblikket ser jeg annoncer for...

Kan du sige nej med god samvittighed?

Er du også bange for at sige nej på jobbet? 60% har følt sig presset til at sige ja til opgaver på jobbet. 22% har undersøgelse fra Wilke udført for Avisen.dk sagt ja til opgaver, fordi de var nervøse for hvad chefen ville tænke. Ved du hvorfor du siger ja til...

Hvordan lyder et godt samarbejde?

Forleden sad jeg og snakkede med min veninde. Det gør jeg såmænd ofte, men denne  snak skilte sig ud og gav mig anledning til at reflektere. Min veninde er projektleder og tumler store, tunge, og bekostelige projekter i byggebranchen og mit indtryk, er at hun er p***...

Kast dynen af med et smil!

Glæde er en fantastisk følelse og jeg er så heldig, at jeg vågner glad hver morgen. Ok , der er en enkelt svipser ind i mellem, men i det store hele vågner jeg glad. Det er forventningens glæde, der får mig ud af sengen. Forventningen om hvad dagen bringer og hvad jeg...

Trænger du til en genstart?

Er din hjerne fyldt med små post-its? Drøner tankerne rundt om alt og ingenting? Føles dit hovede meget større end det hoved du ser i spejlet? Hvis du oplever dig selv sådan, så trænger du til en genstart og det er på tide at rydde op på den mentale harddisk. Trænger...

Eksamen! Med eller uden angst? Du bestemmer selv!

Så er de gang over hele landet. Eksamen! Med eksamen følger der for ofte svedige hænder, nedbidte negle, tør mund, sommerfugle i maven og nerver der hopper og danser. Du er klar, det er nu du skal op og vise alt det du kan. Adrenalin pumper rundt i din krop og hjælper...

Hvordan møder du dig selv?

Hverdag er en ny dag hvor du kan vælge hvad den skal indeholde og hvordan du vil være i dag. Hvad vil du skabe i dag sammen med dig selv? Hvordan vil du vise din personlighed, og bruge dine helt unikke evner? Hvordan møder du dig selv? Jeg er sammen med mig selv hver...

Balancen mellem at yde og nyde

Balancen mellem yde og nyde Balancen mellem at yde og nyde handler dybest set om, at du beslutter dig for hvordan og hvad du egentlig ønsker at yde. Er det ok for dig, at du giver og giver og giver? Forærer du din dyrbare fritid til dit arbejde? Er det ok for dig at...

%d bloggers like this: