Derfor skal du tage stress seriøst

Derfor skal du tage stress seriøst er en artikelserie baseret på min veninde Lones hverdag med stress og en udbrændt hjerne. Lone er sjov og glad og fantastisk dejlig at være i selskab med og hun har netop haft 10 års jubilæum – som førtidspensionist på grund af stress.
Hun har derfor skrevet ”10 uskarpe beretninger” som hun selv kalder dem og jeg har fået lov til at gengive dem her på min blog. Lone fortæller åbent og ærligt (også godt som hun kan huske) om, hvordan det er at have stress og leve med det hun selv kalder en udbrændt hjerne.

Del 1 – Derfor skal du tage stress seriøst

Jeg skulle til jobsamtale på en lille skole i nærheden af Horsens. Køreturen derned må have været ganske forfærdelig, men jeg husker den ikke. Jeg ved nu, at jeg på det tidspunkt befandt mig midt i den aller, aller værste stress – det anede jeg bare ikke dengang.

Det må have krævet alle mine begrænsede kræfter at manøvrere mig derned på motorvejen i myldretiden. For enden af afkørslen skulle jeg foretage et venstresving hen over en meget trafikeret vej.
Det var en umulig opgave for mig. Hver gang jeg kiggede til højre for at se om der kom biler, så kunne jeg ikke huske om der kom biler fra venstre. Og når jeg kiggede til venstre havde jeg ingen anelse om, hvad jeg lige havde set mod højre. Jeg aner ikke hvor længe jeg holdt der.

Der begyndte at komme kø bag mig!! Køen nåede vel efterhånden halvvejs til Skanderborg, da folk fra de forreste biler begyndte at stige ud og gå op i mod min bil. Men så fornemmede jeg, at der måske var et hul i trafikken. Men jeg var langt fra sikker!

Så jeg tog en dyb indånding, trådte på speederen, tænkte på mine piger og kørte, alt imens jeg bare ventede på at mærke, høre eller fornemme braget, når en anden bil kørte ind i mig. Men det skete ikke. I stedet kørte jeg videre, badet i sved, og kom frem til skolen, hvor jeg efter en samtale, som jeg intet husker af, fik tilbudt jobbet.

Evnen til at vise overskud ud af til, selvom der var totalt kaos indeni fejlede ikke noget.

—–

Det er tydeligt, at Lones reelle overskud er totalt væk. Til jobsamtalen mobliserer hun alle sine kræfter og får sat en facade på. Hun formår at sige, vise og gøre ALT det rigtige. Endda så overbevisende at hun får jobbet!
Lones nerve- og energisystem er her i højeste alarmberedskab – dog uden at Lone er bevidst om, at hun faktisk er ramt af stress i alvorlig grad. Evnen til at fokusere og koncentrere sig, analysere en situation og tage en rutine-beslutning er umulig for Lone. Det er med hjertet i halsen og sine døtre i tankerne, at hun tager chancen og foretager et venstresving.

 

Få et opkald af Charlotte Brag, eller ring på 2180 9898

10 + 11 =

Ramt af stress?

Eller frygter du at blive ramt af stress igen?
Få hjælp til at finde livsglæden og livskraften igen.

%d bloggers like this: